2015. május 30. /szombat/
feed-image


fresh menu leftfresh menu right

Névnap

Ma 2015. május 30., szombat

Janka és Zsanett napja van.

Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Boldog névnapot kívánunk nekik!

Tetszik a honlapunk?

Friss hírek/Cikkek

Olvasók száma

Oldalainkat 129 vendég böngészi

Média partnerek

Videó doboz

Kattintson a fenti képre!

Abonyi Két Torony Magazin eddigi számai -

Kattintson a képre!

A közbiztonságról szóló kiadványt

a fenti fotóra kattintva lapozgathatja!

A honlap eléréséhez kattintson a fenti logóra!

Az online adás eléréséhez kattintson a logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Büntető anyagi és eljárási törvényeket módosítana egy javaslat – Szigorodna például a "notórius bolti szarkák" büntetőjogi elszámoltatása PDF Nyomtatás E-mail
(3 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2015. május 06. szerda, 22:06

Változnának egyes korrupciós cselekményekre vonatkozó rendelkezések, a reintegrációs őrizet és a halmazati büntetés szabályai is egy büntető anyagi és eljárási törvényeket módosító törvényjavaslat szerint, amely a parlament honlapján olvasható.

A javaslat indoklása szerint a korrupciós bűncselekményeknél kiemelkedően magas a látencia.

 
„KKV Workshop” Cegléden - Központban a munkaerő - Vállalkozói fórumot tartottak (+Képek) PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 06. szerda, 22:12

A humán tőke szerepe a vállalkozásban – ez volt a témája annak a vállalkozói fórumnak, melyet május 5-én tartottak a Városházán.

A Ceglédi Városfejlesztési Kft. szervezésében létrejött rendezvénysorozaton a résztvevők a hatékony munkaerő kiválasztásról és a versenyképes alkalmazásról hallhattak előadást, amit követően tapasztalatcserére is lehetőség volt.

 
Magyarországon a felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Kitekintő - Élettér/Életmód
2015. május 06. szerda, 22:02

Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlytöbblete - derült ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból.

A reprezentatív vizsgálat - amelynek keretében ezer felnőtt lakos adatait elemezték - azt mutatta, hogy az életkorral nő a túlsúlyosak és az elhízottak aránya.

 
Rendőrségi közlemény: Fontos a felelős internethasználat - A valós, de a rendőrségre be nem jelentett esemény közlése a világhálón akaratlanul is megnehezítik a hatékony és mielőbbi reagálást PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2015. május 06. szerda, 21:59

A rendőrséghez a közelmúltban több alkalommal jutott el olyan hír a közösségi médiából, illetve az onnan származó értesülésekre hivatkozva, miszerint az ország különböző helyszínein illetéktelenek próbálnak meg magukkal vinni, „elrabolni” gyerekeket.

 
Nem találták különösebben nehéznek a történelemtételeket a diákok és a szaktanárok PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 06. szerda, 21:53

Nem találták különösebben nehéznek a történelem írásbeli érettségi tételeket a diákok, illetve az MTI-nek szerdán nyilatkozva az ő véleményüket is tolmácsoló intézményvezetők és szaktanárok.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten a népvándorlás, IV. Béla uralkodása, a reformáció, II. József rendeletei, a jobbágyfelszabadítás, emelt szinten az athéni demokrácia, az XVI. századi világkereskedelem, Szent István egyházszervező tevékenysége szerepelt a szerdai történelem írásbeli érettségifeladatai között.

 
Autópályaként vagy autóútként folytatódik az Abony és Fegyvernek közötti útszakasz építése? Folytatódhat...? - Parlamenti vita, demonstráció és sajtótájékoztatók a leállított építkezésről PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 06. szerda, 18:26

Ebben a hónapban dönt a kormány arról, hogy miképp folytatódik az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építése - tolmácsolta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavait Boldog István fideszes országgyűlési képviselő az építkezés helyszínén, Törökszentmiklós határában tartott tegnapi sajtótájékoztatón.

 
Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség egy, a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja ügyében PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2015. május 06. szerda, 18:24

A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 16010/1242/2015. bűnügyi számon nyomozást folytat a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2015. április 28-án 18 óra 30 perckor Újszász belterületén közlekedett egy fehér színű pótkocsis nyerges vontatóval.

 
Meglepetés koncert a Bihari Zeneiskolától PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Programajánló - Helyi
2015. május 06. szerda, 18:22

Nagyításhoz kattintson a képre!

 
Fogy a vízkészlet PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Kitekintő - Élettér/Életmód
2015. május 06. szerda, 18:00

A Világgazdasági Fórum 2015-ös jelentése szerint a vízhiány ma már minden kontinenst érint.

Az élen Ausztrália áll, szorosan követi Afrika, a tartós szárazság problémát okoz Amerikában is: Kalifornia történetében először vízkorlátozást rendeltek el, apad a Colorado folyó, Chilében már csökken az energiatermelés, szennyezettek a felszíni vizek Kínában.

 
Idén egy kicsit másképpen, de lesz "Abonyi Pünkösdölő" PDF Nyomtatás E-mail
(3 Értékelés)
Programajánló - Helyi
2015. május 06. szerda, 17:57

Nagyításhoz kattintson a képre!

 
Tegnap egy régi robbanószerkezet miatt késtek, ma pedig egy elromlott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok térségünkben PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2015. május 06. szerda, 17:49

Harminc-negyven percet késnek a Szajolon át közlekedő vonatok, mert Szolnok és Szajol között szerda délután elromlott a biztosítóberendezés - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Közölték: a műszaki hibát elhárították a vasúttársaság szakemberei, de a szerelvényfordulók miatt továbbra is 30-40 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és a Szolnok-Hódmezővásárhely vonalon.

 
A matematika írásbeli nem volt megoldhatatlan, de könnyű sem intézményi vezetők, szaktanárok szerint PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 06. szerda, 17:47

Összességében nem tartották megoldhatatlannak, de könnyűnek sem nevezték az idei matematika érettségi írásbeli feladatokat az MTI-nek tegnap, a vizsga napján nyilatkozó intézményvezetők és szaktanárok.

Az Eduline információi szerint a középszintű matematika érettségi első részében a többi között logikai feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak.

 
Nosztalgia Mozi: "A legényanya" PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Programajánló - Helyi
2015. május 06. szerda, 17:37

Nagyításhoz kattintson aképre!

 
Quaestor: hiába a kérdések, csak a hallgatás és sértettség a válasz - Struccpolitika vezet a csőd felé PDF Nyomtatás E-mail
(9 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 03. vasárnap, 18:22

Mélyen hallgat Romhányiné dr. Balogh Edit a Quaestornál bent ragadt pénzről.

Sokan várták, hogy az április 30-i testületi ülést egy tájékoztatóval kezdi az ügyről, de ő egy szót sem szólt erről.

Nem mondta el, hogy milyen anyagi helyzetbe taszította Abonyt a decemberi, saját hatáskörben meghozott befektetéssel és arról sem nyilatkozott, hogy mikor szerzi vissza az abonyiak Quaestorban ragadt pénzét.

 
Jogsértően jártak el a Trió Tv ügyben is Abonyban? - Nem hajtották végre a testületi határozatot PDF Nyomtatás E-mail
(16 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 03. vasárnap, 18:19

Hiába hozott döntést a képviselő-testület február 12-én arról, hogy a Trió Tv lesz 2015-ben a városi televíziós műsorok szolgáltatója Abonyban, a polgármester csak fél évre akart szerződni a tévével.

Bár a jegyzőnek és Balogh Editnek az lett volna a dolga, hogy végrehajtsa a testületi határozatot, de a februári döntést követően teljesen másban kezdődött meg az egyeztetés a szolgáltatóval, ráadásul úgy, hogy 2 hónapot késtek is a végrehajtással.

 
A diákok szerint kevés volt az idő a szövegértési feladatra, többségük novellát elemzett - A magyar írásbelikkel megkezdődtek az érettségik PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 04. hétfő, 22:41

A diákok szerint kevés volt az idő a hétfői magyar nyelv és irodalom középszintű írásbeli érettségi vizsga szövegértési feladatára, a szövegalkotási részből pedig legtöbben a novellaelemzést választották - erről számoltak be középiskolai vezetők az MTI-nek.

A magyar nyelv és irodalom középszintű írásbelijére 240 percet adtak, a szövegértési feladatlapra 60, a szövegalkotásira 180 perc állt rendelkezésre.

 
"Abonyiak Abonyért" díj: Várják a javaslatokat - Minden híresztelésekkel ellentétben idén is lesz díjátadás PDF Nyomtatás E-mail
(2 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2015. május 04. hétfő, 22:03

Abonyiak Abonyért” Alapítvány Kuratóriumának Elnökétől, 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Tisztelt Abonyiak! Kedves Barátaim!

Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében kifejtett munkájukkal elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

 
Köszönet a véradóknak! - Fél óra a véradónak, az Életet jelentheti a betegnek (+Képek) PDF Nyomtatás E-mail
(4 Értékelés)
Kitekintő - Élettér/Életmód
2015. május 04. hétfő, 21:56

A napokban egy televíziós beszélgetésben a vérkészlet volt a téma.

Országos szintű vezető nyilatkozatából megtudhattuk, hogy hetente 10.000 egységnyi vérre van szükség.

Ennek a mennyiségnek a meglétéhez járultak hozzá az abonyi véradók 2015. április 28.-án.

Egy véradótól egy egység, azaz négy és fél deci vért vesznek.

 
Egy felmérés szerint az ötödik legolcsóbb a magyar munkaerő PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Kitekintő - Élettér/Életmód
2015. május 04. hétfő, 21:54

Németország magánszektorában mintegy 10 százalékkal alacsonyabb az egy órára jutó munkaerőköltség mint Franciaországban - derült ki a német statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.

A német magánszektorban a munkaadók tavaly átlagosan 31,80 eurót fizettek ki minden egyes munkaóra után, 1,6 százalékkal többet az előző évinél.

 
Az MNB-t kérdezte Földi László Hungária ügyben PDF Nyomtatás E-mail
(2 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 04. hétfő, 21:35

A Hungária Zrt. kapcsán a térség országgyűlési képviselője, Földi László kérdéseket tett fel a Magyar Nemzeti Bank felé.

A honatya a facebookos oldalán is közzé tette kérdéseire kapott válaszokat, amelyek az alábbiakban olvashatóak el.

 
Azok a boldog szép napok - a magyar könnyűzene viharos évtizedei PDF Nyomtatás E-mail
(2 Értékelés)
Kitekintő - Múlt-idő
2015. május 04. hétfő, 21:33

Az 1956-os forradalommal egy időben jelent meg a könnyűzene Magyarországon.

A fiatal műfaj tömeghatását kezdetben lebecsülte a Kádár-rendszer, azonban a diktatúra hamar kiterjesztette rá befolyását – a Rádió Orient műsorában Vass Norbert és Csatári Bence történészek mutatták be a Cseh Tamás Program keretében folyó magyar könnyűzenei örökségkutatás eredményeit.

 
Köszöntsük az Édesanyákat...! (+Videó) PDF Nyomtatás E-mail
(3 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2015. május 03. vasárnap, 18:14

Május első vasárnapja anyák napja.

Szeretettel köszöntjük ezen a napon az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédnagymamákat.

Mindenki virágot, ajándékot vissz nagymamáknak, dédmamáknak, anyukáknak és van, aki a temetőbe vissz virágot és ott emlékezik meg édesanyjáról!

 
Az abonyi gimiben is elballagtak a végzős diákok – Minden készen áll az érettségi vizsgákra (+Képgaléria) PDF Nyomtatás E-mail
(4 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2015. május 03. vasárnap, 18:09

Ebben az évben - a hosszú hétvége miatt - a szokásoktól eltérően sok középiskolai intézményben nem hét végén, hanem hét közben ballagtak el a végzős középiskolások, és néhány óra múlva már, hétfőn reggel megkezdődnek az idei érettségi vizsgák.

Abony középiskolájának idei végzős tanulói április utolsó napján tartották ballagási ünnepségüket.

 
103 millió rendkívüli támogatásra pályázik Abony - Állami segélyt vár Romhányiné PDF Nyomtatás E-mail
(20 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 01. péntek, 18:11

Rendkívüli támogatásra nyújt be pályázatot az abonyi önkormányzat az államhoz.

Iskolaműködtetési feladatokra 86.5 millió forintot, szociális alapellátási feladatokra 6.5 milliót pályáznak, gyermekétkeztetésre pedig 10.8 milliót vár az államtól Abony a képviselő-testület április 30-i döntése szerint.

 
Nem értek a végére - Kedden folytatják az áprilisi testületit PDF Nyomtatás E-mail
(19 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2015. május 01. péntek, 18:05

A nyáron veszélybe kerülhetnek az iskolaműködtetés, a szociális ellátások és a gyermekétkeztetési feladatok is?

Hiába kezdték délután 2-kor az április 30-i ülést, nem értek a végére este 10-ig sem a kitűzött napirendeknek a képviselők.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 237

Ezt a hírt olvasta már?

Programajánló

BelépésFriss hozzászólások
Készítette Kéttorony Copy Right 2010 © Minden jog Fenntartva .