2014. július 25. /péntek/
feed-image


fresh menu leftfresh menu right

Névnap

Ma 2014. július 25., péntek

Kristóf és Jakab napja van.

Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Boldog névnapot kívánunk nekik!

Tetszik a honlapunk?

Olvasók száma

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Média partnerek

Videó doboz

Kattintson a fenti képre!

Abonyi Két Torony Magazin eddigi számai -

Kattintson a képre!

A közbiztonságról szóló kiadványt

a fenti fotóra kattintva lapozgathatja!

A honlap eléréséhez kattintson a fenti logóra!

Az online adás eléréséhez kattintson a logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

A Nagyabonyi Íjász Egyesület köszöni a támogatók segítségét! PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2014. július 14. hétfő, 21:27

A "Kéttorony.hu" oldal mintegy egy hónappal ezelőtt tette közzé a május 31-én Abonyban megtartott "Nagyabonyi Íjászok I. Íjász Próbája" verseny beszámolóját. (A korábbi cikk és képgalériák ITT érhetőek el!)

 
Megrogyott egy családi ház tetőszerkezete, aszfalt alól szivárgott a gáz, tűzesetek és balesetek ... - Katasztrófavédelmi összefoglaló térségünk elmúlt napok eseményeiről (+Képek) PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 14. hétfő, 21:19

A nagykátai, a ceglédi és a tápiószelei tűzoltók közös erővel mentették ki a megrogyott házból az értékeket.

Életveszélyesen megrogyott a tetőszerkezete, emiatt lakhatatlanná vált egy körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű családi ház a Pest megyei Tápiószele Bartók Béla útján hétfőn.

 
Műszaki hiba miatt késnek a vonatok több vonalon is - Térségünk vasútvonala sem maradhatott ki PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 12. szombat, 18:41

Műszaki hiba okozza gondot a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon.

A MÁV közleménye szerint szombaton koradélután több helyen is a meghibásodott vasúti biztosítóberendezés okoz késéseket.

A műszaki hibák megjavítása folyamatban van.

 
Egy idős házaspárt akart kirabolni - A Ceglédi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte az abonyi gyanúsítottat PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 12. szombat, 18:05

A Ceglédi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 34 éves gyanúsítottat.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya R. Lajos 34 éves abonyi lakos ellen.

 
Javul a zöldség- és gyümölcstermelők helyzete – Kajszi fajtabemutató volt szerdán Cegléden PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 12. szombat, 17:59

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár volt a vendége az idei, hagyományos kajszi fajtabemutatónak a Gyümölcskutató Intézetben.

A zöldség- és gyümölcstermesztők a következő hétéves EU költségvetési ciklusban a jelenleginél jóval magasabb támogatásra számíthatnak – mondta Czerván György.

 
V. Kistérségi Gokart Kupa Gyerekek részére PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Programajánló - Kistérség
2014. július 08. kedd, 22:17

2004 június 20-án, azaz tíz évvel ezelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között a nyársapáti Bognár Gokart Parkot, ahol hamarosan újabb versenyt rendeznek, ezúttal a gyerekek számára.

Az V. Kistérségi Gyerek Gokart Kupa Nyársapáton a Bognár Gokart Parkban 2014. július 13-án kerül megrendezésre.

 
Hamarosan jön a Dumaszínház Abonyba PDF Nyomtatás E-mail
(3 Értékelés)
Programajánló - Helyi
2014. június 23. hétfő, 21:22

Nagyításhoz kattintson a képre!

 
Hatósági hirdetmény aratásról PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 11. péntek, 21:25

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is.

Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása.

 
Kiskorú vevői is voltak egy droggal kereskedő ceglédi lemezlovasnak – Vádat emeltek az évekig dillerkedővel szemben (Tájékoztató+Sajtóközlemény) PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 11. péntek, 21:22

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy ceglédi lemezlovas ellen, aki 2012 nyarától rendszeresen árult ecstasy tablettát Pest megyei szórakozóhelyeken - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a férfi a többi között Albertirsán, Monoron, Üllőn és Vecsésen szerezte be a drogot, amelynek egy részét maga fogyasztotta, a többit eladta.

 
Új gyártócsarnokot avattak Szolnokon – Két év alatt megduplázta dolgozói létszámát az Eagle Ottawa (+Képgaléria+Videó) PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 11. péntek, 21:21

A mai napon Szolnokon, az Eagle Ottawánál egy kétmilliárd forintos beruházás eredményeként új gyártócsarnokot avattak.

Az abonyiakat is foglalkoztató cégnél a tervek szerint év végére a dolgozók létszáma eléri az ezerkétszázat, a két évvel ezelőtti hatszázzal szemben. /Szerk./

 
Szolgáltatásokkal erősít az új Vodafone ügyfélszolgálat Cegléden (+Képek) PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 11. péntek, 21:10

Míg Abonyban a telefonnal - mind a vezetékes, mind a mobiltelefonnal - rendelkezők egy része a szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeiket nem tudja intézni helyben, mert vagy nincsen az adott szolgáltatónak képviselete a településen, vagy ha van is nem biztos, hogy mindenben megkapja azonnal a segítsíget, addig a szomszédos nagyobb településeken más a helyzet.

Így Cegléden is, ahol egy már meglévő szolgáltató "újított".

 
Újabb részletek az abonyi trafiktolvajok ügyében - Társa kiszabadítása érdekében betonvassal bántalmazta a sértettet a 30 éves abonyi férfi (Képek+Videó) PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 11. péntek, 17:01

Június végén a "Kéttorony.hu" oldal is közzé tette azt a rendőrségi közleményt, amelyből kiderült, hogy M. Norbert 29 éves abonyi lakos ellen eljárást indítottak egy bócsai dohányüzlet betörése kapcsán. (A korábbi cikket, az "Őrizetben az abonyi trafiktolvaj – Társával kiszerelték az ablakot és zsákokba, illetve kukába rejtették a lopott cigiket" címmel képek kíséretében ITT tekintheti meg!)

 
Egyirányúsították a Gaál Miklós utcát – A változás miatt ne megszokásból vezessenek a gépjárművezetők PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 10. csütörtök, 17:47

Még tavaly decemberben két cikkben is jeleztem, hogy az Önkormányzat két alkalommal is várta tájékoztatásra és egyeztetésre azon utcák lakóit, amely utcákat a „Lehetőségeink Fő tere” pályázaton belül tavaly aszfaltokkal láttak el. (A korábbi cikkeket lásd ITT és ITT!)

Az érintett 22 belterületi utca forgalomirányításának, illetve a forgalmi rend felülvizsgálatával és annak lebonyolításával, szervezésével a Fervia Kft.-t bízta meg az Önkormányzat.

 
Ismét Erdélyben jártak a gyulaisok - „HATÁRTALANUL”: A kirándulás témája a ’48-as forradalom és szabadságharc volt (+Képek) PDF Nyomtatás E-mail
(4 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2014. július 10. csütörtök, 16:50

A tavalyi tanévhez hasonlóan ebben az évben is sikeresen pályázott az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola a hetedik osztályosokkal a "Határtalanul” programra.

A támogató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. És az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az elnyert támogatás összege: 975 600 forint.

 
Még tartanak a helyreállítási munkálatok Pest megyében (+Képek) PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 10. csütörtök, 16:46

Különösen Cegléd, Tápiógyörgye és Nagykáta térségében okozott jelentős károkat az elmúlt két napban az ország középső részére lecsapó vihar, az érintett településeken még nem végeztek a megbontott vagy lesodort tetők helyreállításával - közölte a most elkészült összegzés alapján a megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Csámpai Attila ismertetése szerint összesen 16 esetben riasztották a tűzoltókat lakóépületekben keletkezett kár miatt, Cegléden például egy irodaépület 400 négyzetméteres lemeztetejét bontotta meg szinte teljes terjedelmében a szél.

 
Tegnap Abonyban is leállt az okmányiroda informatikai rendszere PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 09. szerda, 21:34

Tegnap reggel az ország összes okmányiroda informatikai rendszere összeomlott, és akkor még egyelőre nem lehet tudni, hogy a hibát mikorra lehet elhárítani – derült ki mindez a tegnap délelőtti híradásokból.

A "szolnokinaplo.hu" portál információja szerint viszont Szolnokon minden rendben működött.

 
Kinevezte a miniszterelnök a kormánymegbízottakat - Tarnai Richárd Pest megyében folytathatja a munkát PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2014. július 09. szerda, 21:29

Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat.

Tarnai Richárd Pest megyében folytathatja a munkát.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent miniszterelnöki határozat értelmében a kormányfő - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára - Bács-Kiskun megyében Kovács Ernőt, Baranya megyében Horváth Zoltánt, Békés megyében Gajda Róbertet, Borsod-Abaúj-Zemplénben Demeter Ervint, Budapesten György Istvánt, Csongrád megyében Juhász Tündét, Fejér megyében Simon Lászlót, Győr-Moson-Sopron megyében Széles Sándort, Hajdú-Bihar megyében Rácz Róbertet, Heves megyében Pajtók Gábort, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Kállai Máriát, Komárom-Esztergom megyében Kancz Csabát, Nógrád megyében Szabó Sándort, Pest megyében Tarnai Richárdot, Somogy megyében Neszményi Zsoltot, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kozma Pétert, Tolna megyében Horváth Kálmánt, Vas megyében Harangozó Bertalant, Veszprém megyében Takács Szabolcsot, Zala megyében pedig Rigó Csaba Balázst nevezte ki kormánymegbízottá július 1-jei hatállyal.

 
Cegléden meghosszabbították az ebzárlatot és a legeltetési tilalmat PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 09. szerda, 20:58

Tavaly ősz óta a "Kéttorony.hu" oldal is beszámolt többszőr arról, hogy megyénk több településén veszett róka tetemeit találták meg, ezért számos helyen ebzárlatot rendeltek el.

Legutóbb az idén tavasszal születet ilyen döntés, így Cegléd esetében is.

A ceglédi zárlatot meghosszabbította tegnapi határozatában Dr. Gál László járási főállatorvos, mert Cegléd környékén újabb veszett róka tetemet találtak az elmúlt napokban.

 
Rákász Gergely Abonyban (+Videó) PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2014. július 09. szerda, 20:54

Rákász Gergely orgonaművész egy varázslatos utazásra hívta meg július 5-én, szombaton este a Római Katolikus Templomba látogatókat.

A koncert során felcsendültek ismert Bach és Wager dallamok is. (A korábbi képes beszámoló ITT érhető el!)

 
IX. Fogathajtóverseny Abonyban (+Videó) PDF Nyomtatás E-mail
(3 Értékelés)
Közéleti magazin - Sport
2014. július 09. szerda, 20:50

Július 4-5-én rendezték meg a Vásártéren, a már hagyományos Abonyi Lovas Napokat.

A Fogathajtó Versenyre helybéli és környékbeli fogatok érkeztek.

4-én este negyedik alkalommal rendezték meg az éjszakai versenyt.

 
I. Országos Abonyi Nótaverseny (+Videó) PDF Nyomtatás E-mail
(5 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2014. július 09. szerda, 20:43

Június 28-án, szombaton a muzsikáé volt a főszerep.

Megrendezték az első országos abonyi nótaversenyt, melyre összesen 32 induló jelentkezett.

Lássuk a verseny összefoglalóját. (A korábbi képes beszámoló ITT érhető el!)

 
Alkotmányellenesek a „három csapás” halmazati szabályai - Reakciók PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 08. kedd, 21:10

Alkotmányellenesek a büntető törvénykönyv (Btk.) büntetéskiszabással kapcsolatos szigorúbb halmazati szabályai, amelyek szerint a legalább három, ember elleni erőszakos bűncselekményt elkövetőkre esetenként kötelezően életfogytiglant kell kiszabnia a bírónak - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) kedden nyilvánosságra hozott határozatában.

 
"Szeretem a munkámat! Tegnap épp Abonyban szerettem." - Orgonakoncertet adott Rákász Gergely (+Képgaléria) PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Közéleti magazin - Társadalmi élet
2014. július 08. kedd, 21:03

Július 5-én, szombaton teltházas orgonakoncertet adott Rákász Gergely Abonyban a Római Katolikus Templomban.

Az abonyi Nyári Zenés Estek sorozatának újabb állomásán az orgonista művész nemcsak megszólaltatta orgonáját, hanem az elhangzott, orgonára hangszerelt klasszikus zenei darabok között zenetörténeti bepillantást is adott a művek keletkezési körülményeinek megismeréséhez.

 
Idén is megtartották az "Abonyi Lovasnapok"-at (Képgalériák) PDF Nyomtatás E-mail
(1 Értékelés)
Közéleti magazin - Sport
2014. július 08. kedd, 20:55

Július 4-5-én, pénteken és szombaton megrendezték az immár hagyománnyá vált "Abonyi Lovasnapok"-at.

Az eseményen negyedik alkalommal tartották meg az éjszakai fogathajtó versenyt, valamint kilencedik alkalommal az "Abony Város Kupa" keretében a CAN-kategóriás fogathajtó versenyt.

 
Több vasútvonalon is késések várhatóak PDF Nyomtatás E-mail
(0 Értékelés)
Hírek - Sziréna
2014. július 08. kedd, 17:03

Kedd délután negyednégykor Vácrátót és Őrbottyán között leszakadt a felsővezeték.

Ezért itt vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A szegedi és a békéscsabai vasútvonalon 30-50 percet késnek a vonatok – műszaki okok miatt. Vácrátótnál egy Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat közlekedése közben rongálódott meg a felsővezeték.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 202

Ezt a hírt olvasta már?

Programajánló

BelépésFriss hozzászólások
Készítette Kéttorony Copy Right 2010 © Minden jog Fenntartva .